1 Eylül 2009 Salı

19.08.2009


Teknede Bebek

Sevgili Kaptanlarım,

Pazartesi gecesinden beri teknemizde 3,5 aylık Balım isminde bir bebeği ağırlıyoruz. Bugüne kadarki en minik Kaptanımız oluyor kendileri. Sizlerle bu minik Kaptanın teknedeki tepkilerini ve yaşamını paylaşmak istiyorum.

Sancak kıç kamarayı Balım hanıma ayırdık. Salon yatağının minderleriyle yatağı çevreledik. İskele kabinde ise annesiyle babası yer aldı. Geceleri hiç yadırgamadan uyuyor. Sabah 6 gibi uyanıp tekrar uyuyor.

İlk seyrini dün gerçekleştirdi. Dalgadan rahatsız olur endişesiyle Göcek'e gidelim dedik. Motor sesinden pek hoşnut kalmadı. İlk çalıştığında biraz korktu, ağzını yüzünü buruşturdu, hatta azıcık ağladı. Rüzgarı arkadan alarak, dalgada seyrederek Ekincik'e dümen tuttuk. Yelken yaparken hızdan hoşnut kaldı, sessiz sakin uyudu. Rüzgar kesince canı sıkıldı, vızıldadı. Arada dışarı çıktı, saçlarını uçuşturdu. Genel olarak tekneyi sevdi.

Bugün öğlen denize soktuk. Aşılarının hepsi tamamlanmadığı için başını yıkamadık. Galiba biraz soğuk geldi, çığlıklar attı :-))

2 saatte bir annesi onu emziriyor, gazını çıkarıyor, uyutuyor, o da bir güzel büyüyor.

1 yorum:

Lucky Luke dedi ki...

Merhaba Candan Kaptan,
Blogunuzu baştan sona okudum, seyir anılarınızı, gezi notlarınızı anlatımınız çok güzel, benzer rotalarda benzer seyirleri yapınca empati yapmak çok keyifli ve kolay oluyor...
Seyir ve gezi fotograflarınız ve videolarınız ise ayrıca övülmeye değer...
Size bol seyirli, kolayına rüzgarlı güzel bir 2010 diliyorum..
Sevgiler...
Dr. Eyüp Oğan
s/y rossinante