31 Ağustos 2009 Pazartesi

15.05.2009

Gökova Okluk Koyu'ndan Canlı Yayın

Kaptanlarım,

Nerelerdesiniz? Koylarımızı istila etmiş yabancılar, haberiniz yok. Elin Almanı, İngilizi, Fransızı, hatta Yeni Zelandalısı bile denizlerimizi dolaşmaya gelmiş, fakat bizden başka tek Türk yok! Anlı şanlı Türk bayrağımıza rağmen dün yanımıza yanaşan Avustralyalılar hangi memleketten olduğumu sordular. "Benim memleketimi geziyorsunuz" dedim, pek bir şaşırdılar. Galiba Türklerin denizciliğini hatırlatmak gerekiyor!!!

Buralarda doğa bir başka... Kırmızısından sarısına, beyazından moruna toprak her renk çiçek açmış, deniz pırıl pırıl, hava nefis, rüzgar deseniz 15 knot'ı geçmiyor, dalga yapmıyor, tam yelkenlik. İnanın bahar gibisi yok. Doğayla birlikte siz de yenilendiğinizi hissediyor, yaşamdan bambaşka hazlar alıyorsunuz.

19 Mayıs tatili sebebiyle kızımızı Gökova'ya getirmemiz gerekiyordu. Hem tekneyi tanıyalım -bildiğiniz üzere bize pek fırsat kalmıyor!-, hem de rutin bakımını yaptıralım diyerekten seyrimize 9 Mayıs Cumartesi günü başladık. Rotamız Göcek-Ekincik, Ekincik-Marmaris, Marmaris-Knidos, Knidos-Gökova Okluk koyu şeklinde gerçekleşti. Notlarımı sizlerle de paylaşacağım. Bunu bir girizgah olarak değerlendiriniz. Ve tabi ilgilenmiyorsanız lütfen bildiriniz, verdiğim rahatsızlık için de özrümü kabul ediniz :-))

Birkaç fotoğraf da ilave edip bu güzellikleri sizlere de yaşatmak istedim.

Gün içerisinde yeniden birlikte olmak üzere, Okluk Koyu'nda sabah yayınımızı sona erdiriyorum.

Hiç yorum yok: