26 Temmuz 2010 Pazartesi

5 Mayıs 2010


Bahar Geldi


Sevgili Kaptanlarım, Sevgili Denizciler,


Artık bahar geldi değil mi? Ankara'da bile her yer yeşermiş, erguvanlar açmış, menekşeler etrafı şenlendirmişken düşünün Fethiye'yi, Göcek'i, Marmaris'i, Bodrum'u...






















Nasıl tasvir etsem bilemiyorum ki... Akşam saatleriydi, Torosların tepesinde kar, eteklerinde yeşil, yol kenarlarında ise sarısından kırmızısına rüzgarda dans eden çiçekler... Hava tertemiz, ılık mı ılık, hani derler ya limonata gibi, işte aynen öyle. Deniz mi? Ah o her daim güzel.. Yenilenmiş, kar suları ile biraz soğumuş, dingin, durgun...















Bahar bir başka güzel memleketimizde, deniz bir başka...













Koylar denizciler için hazırlanmış, tekneler gözlenir olmuş. İskeleler onarılmış, tonozlar yenilenmiş, çiçekler ekilmiş, karabidalar avlanmış, kafeslere konmuş.

23 Nisan'a kadar genelde iskelelerde bir başımıza bu güzelliklerin tadını çıkarırken, 23 Nisan tatiliyle tekne sayısı az da olsa arttı. 10 gün boyunca 3 ayrı ekiple, 3 ayrı rota çizdik, Fethiye-Göcek arasında yelken yapmayı yeğledik. Denize de girdik, kalamar da avladık, yunusların arasına da daldık. Ama en keyiflisi Kelebekler Vadisi'nde denize girdikten sonra geceye kalmak pahasına tesisi olmayan Yavansu'ya gidip mangal yakıp, ateşe nazır şarkılar söyledik. Tüm ekip üyelerimizi candan selamlarız.













Geçtiğimiz haftasonu ise gurur duyduk, çok daha mutlu olduk. Öğrencilerimizden oluşan 4 ayrı tekne Fethiye ve Göcek'ten çıkış yaparak tek başlarına seyirlerini gerçekleştirdi. Üstelik biz Ankara'dayken :-)) İnanın okumayı söken öğrencisini seyreden öğretmen gibi sevinçliydi Benhür! Daha nice denizcilere diyelim!


Sevgilerimizle...


















Hiç yorum yok: