26 Temmuz 2010 Pazartesi

12 Temmuz 2010


Fethiye-Kumlubük-Bozukkale


36º 40’ 20’’ N, 28º 12’ 15’’E koordinatlarından sevgiler Kaptanlarım...

Saat 12:00 sularında Kumlubük Hollandalı Ahmet'in iskelesinden "vira bismillah" dedik. Hedef Bozukkale, rota Kadırga Burnu'nu döndükten sonra 230º. Rüzgar yok denecek kadar az. Motor seyri ile ortalama 6 knot hız yapıyoruz. Hava sıcaklığı gölgede 32 derece.

Dün sabah 07:00'de gözlerimizi sıcak bir Fethiye sabahına açıp 08:00'de halatları topladık. Yaklaşık 8 saatlik seyrin sonucunda Marmaris, Kumlubük'e vardık. Öğle saatlerine kadar motor, sonrasında 18-19 knot rüzgar ile tatlı tatlı orsa seyri yaptık. Bu kadar teknik bilgiden sonra artık dedikodu yapabiliriz :-))

Hollandalı'nın yerine yaklaştıkça iskelede bir yoğunluk farkediyoruz. Gözlerimiz yelken direği arıyor ama nerdeeee! Sadece beyaz bir parlaklık... Restoranı arıyoruz "çok kalabalık ama birkaç saate boşalır" diyorlar. Tam o esnada arkamızda bir başka "büyük beyaz"! "Aman bari buna izin vermeyelim". İskeleye iyice yaklaşıyoruz. Tüm iskele dizi dizi "büyük beyaz" motoryatlarla dolmuş, etrafta ise demir atmış guletler... Kalan tek tonozu işaret ediyorlar. O da olmasa Çiftlik'e dümen tutacağız zaten. Verdik tornistanı. Ama o da ne? Düüüüt... Acı acı çalan bir korna... Meğer arkamızdan gelen motoryat da aynı tonoza meğletmiş. "Yok artık"! Biraz el kol işareti, biraz çatılan kaşlar, kaptık tonozu! Kolay mı benden tonoz çalmak?

Güzelce yanaştık. Hava sıcak mı sıcak, yaprak kımıldamıyor. İskelede bizden başka bir yelkenli daha var, onlar da yabancı. Geri kalan tüm tekneler Türklere ait motoryatlar. Bu yıl gözle görülür bir şekilde Türklerin motoryata kaydığını farkettik. Atladım tekneden etrafı kolaçan etmeye. Amaniiiin düştüm mü sosyetenin içine! Sağdan soldan geçen hatunlarda boy zaten 1.70, üstüne de karış topuklu espadriller, bendeyse boy 1.60 ayakta timberland. Vücutlar yanık, hiç iz yok, ben de tüm kıyafetlerden enstantaneler. Saçlar meçli, benimkiler erkek traşlı; tırnaklar boyalı, bende yok; bikini üzeri pareolar, ben de.... Allah Allah başka bir yere mi geldik biz? Meğer Marmaris esnafı pazar günlerini böyle değerlendiriyormuş. Akşam 6'dan sonra yabancı yelkenliler ve bizden başka kimse kalmadı.

Ben size rüzgar yok mu demiştim? Şu an Kızıl Ada iskelemizde ve rüzgar 35 esiyor. Güya bugün sakin geçecekti. Yarın sert olacakmış, bakalım kaçı göreceğiz?

İki haftadır "yan gel yat kaptanlığı" yapıp Göcek'te sakin sakin yatıyordum. İyi oldu, pasımız gidiyor!

Rüzgarınız kolayına olsun...




























Hiç yorum yok: