26 Şubat 2009 Perşembe


Ankara Deniz Kulübü

Amatör Denizcilik ve Kısa Mesafe Telsiz Seminerleri

Amatör Denizcilik, kendi kayığınızla balığa çıkmaktan, kiralayacağınız yelkenli tekne ile ailece tatil yapmaya, yelken yarışlarına katılabilmekten, dünya seyahati yapan yelkenli bir teknede yolculuğa katılmaya kadar değişik faaliyetleri kapsar. Bu seminerlerin amacı, denizi seven, denizin üstünde yaşamak isteyen kişilere gerekli bilgi, beceri ve belgeleri kazandırarak onları "amatör denizci" yapmaktır.

Teorik eğitimi tamamlayan katılımcılar, Denizcilik Müsteşarlığı'nın yetkilendirdiği Amatör Denizcilik Federasyonu'nun açtığı sınavlara girerek "Amatör Denizci Belgesi" (ADB) ve "Kısa Mesafe Telsiz Operatörü Yeterlilik Belgesi" alabilecektir. Bu iki belge, tüm dünya sularında 24 metreye kadar bir tekneyi kullanmak için yeterlidir.

Her haftasonu düzenlediğimiz uygulamalar ile teorinin yerine oturmasını sağlamaya çalışacağız. Bu uygulamalarda, 33 ft.-50 ft arası (10m.-15m.) yelkenli teknelerde seyir yapmayı ve teknede konaklayarak deniz yaşamını tadabileceksiniz. Bu eğitim gezilerine ailelerinizle birlikte katılabileceğiniz gibi, belge sahibi olan ancak uygulama yapamamış kişiler ile teori derslerini daha sonra almak isteyenler de katılabilir.

ADF'nin düzenlediği her iki sınava başvuru formaliteleri konusunda katılımcılara yardımcı olacağız. Ancak, bu seminerlerin, sınavların ve belgelerin birer araç olduğunu, asıl olanın denizciliği ve yelkenciliği öğrenmek olduğunu unutmayınız.

Herkesi denizci olmaya çağırıyoruz, sizi, eşinizi, çocuklarınızı, anne ve babalarınızı, arkadaşlarınızı, ortaklarınızı, 14 yaşından büyük herkesi...

Başvuru için:

Ankara Deniz Kulübü
İzmir 2 Cad, No.55/18, Kızılay, ANKARA
Tel: 418-3107, Faks: 418-9232
ncandan@tr.net


Hiç yorum yok: