15 Nisan 2009 Çarşamba

ANOUK


Yine sizlerle paylaşmak istediğimiz güzel haberlerimiz, heyecanlarımız var.

Bir büyük adım daha atıp, bağlı olduğu halatı belki de biraz daha çekiştirerek hayallerimizin yakınlaşmasını sağladık.

Bizi denizlerde ağarlayacak, yelkenlerini bizler için açacak "Anouk" isminde bir kızımız var artık; 8 aylığına dahi olsa "bizim" diyebileceğimiz bir teknemiz.


Geçtiğimiz hafta Marmaris yollarına düştüğümde içimdeki heyecan beni bir an olsun yalnız bırakmadı. Sabah henüz kimsecikler gelmemişken bağlı olduğu marinada hazırlanmasını bekliyordu Anouk. Gün boyu aklandı, paklandı, derlendi, toparlandı ve Cuma sabahı bize emanet edildi. Sanki bir hayaldi; "Denizlere açılmak lazım" diyerek gönül verdiğim, bir anlamda uğruna hayatımı değiştirdiğim bu sevda büyüdü, büyüdü ve 27 ft.lerden 45 ft.lere erişti. O minik Aloa'lardan Bavaria'lara, Bavaria'lardan Jeanneau'lara uzandı bu hikaye... Tek kabin, oldu iki, iki oldu üç, üç oldu dört...



Cep delik, cepken delik, olsa zaten alacağız! Sorduk, soruşturduk, koştuk, ağladık, sızlandık ve neticede kazandıkça ödeyeceğimiz yıl sonunda da vedalaşacağımız bir tekne kiralamayı başardık. Çok ciddi bir yükümlülük altına girdik aslında. Fakat bir yerlerden başlamak gerekiyordu. Bu süreçte yanımızda bazı dostlarımız, kaptanlarımız da oldu, can-ı gönülden teşekkür ediyoruz.

Cuma günü Göcek'e geldik, Marin Türk'e bağlandık, ilk öğrencilerimizi haftasonu deniz ve Anouk'la buluşturduk. Kuğu gibi süzülürken doyamadım seyretmeye; çektim kare kare, saniye saniye, aldım filme ki ayrıldığımda yanımda olsun.

Evet sevgili dostlar, denizciler, denizseverler... Sıra bu kızı bol bol yüzdürmeye, yelkenlerini rüzgarla doldurmaya geldi. Allah yüzümüzü kara çıkarmaz inşallah!

Biz çalışmaya, işimizi iyi yapmaya, deniz yaşamını tanıtmaya, yaşatmaya, yeni denizciler kazandırmaya, eski denizcileri daha sık çıkarmaya hazırız.

Siz de hazırsanız ekmek teknemize bekliyoruz...

Sevgilerimizle...

Anouk
Jeanneau Sun Odyssey 45.1,
88 HP motor,
4 kabin, salon yatak, 10 kişi kapasiteli,
Çift WC,
Firling yelkenler